Složení: 100% arabica (zrnková káva)
Odrůda: Heirloom
Způsob zpracování: praná
Původ kávy: Etiopie Guji, Mulish, 1800-2000 m.n.m.
Etiopie je považována za pravlast kávovníků. Kávovníky zde rostou v přírodě dodnes. V dnešní době je Etiopie významným pěstitelem kávovníků a producentem pro světový trh. V místech mimo městská centra se etiopská káva pije s přídavkem byliny známé jako Adamovo zdraví. Upražená zrna se pomelou, respektive rozdrtí v hmoždíři s bylinkou, promíchají se a spaří horkou vodou.- Ethiopea Guji má krásnou citrusovou aciditu. Je vhodná v přípravě espressa ale i na filtr, kde můžeme cítit broskve. Tato káva má malou hořkost a voní po čokoládě.
- Kávová zrna se zpracovávají mokrou cestou, hned po sklizni. Po odstranění šlupky z kávové třešně se následně fermentací odstraní zbytek obalu.
- Stupeň pražení je medium - středně pražená káva